Кадър и видео България Он ЕърС инцидент ще бъде запомнен един

...
Кадър и видео България Он ЕърС инцидент ще бъде запомнен един
Коментари Харесай

Протести против мерките: В Благоевград полетя чаша към областния управител

Кадър и видео " България Он Еър "

С случай ще бъде запомнен един от митингите против ограниченията против коронавирус през днешния ден. Той се случи в Благоевград, до момента в който стачкуващите в Плевен пък желаеха шефът на здравната ревизия да подаде оставка. 

" Аз имам една молба към Областния щаб - да назначим нашите хора за един месец в техните институции, след 1 месец, като ни отворят, ще си ги приберем отново.  Защото ние няма от кое място да им платим сега ", съобщи шефът на мол в Плевен Владислав Монов.  

" Ние колкото да сме изкарали февруари месец за всичките разноски и неща, имаме магазин, цялото семейство се устоя от него. Сега също да обяснят кой ще обезщети, след като на локално равнище е взето това решение,  кой ще обезщети всичките тези хора ", показа Йорданка Йолова, която е чиновник в мол. 

От здравната ревизия не дадоха отговор на настояванията. Не пожелаха да беседват и с публицистите. 

В Благоевград с изключение на моловете, затвориха и спортните центрове за 2 седмици. Ограниченията обаче провокираха напрежение. Собствениците на фитнеси и спортисти излязоха на митинг пред постройката на Областната администрация. 

" Явно ние сме комфортни, щото сме дребни , не сме кой знае какъв брой на брой и просто, с цел да се регистрира активност, ние сме постоянно разполагаем ", разяснява притежателят на фитнес Димитър Костадинов.

" Разбрахме се следното нещо и заставаме градивно и дружно на една позиция, че след 5 дни, наблюдавайки непрекъснато резултатите, ще вземем решение за методите, по които ще не престават да работят фитнес залите на територията на цялата област ", разгласи регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов. 

Напрежението, обаче ескалира. Към регионалния шеф полетя и чаша. 

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов не разяснява настояванията на протестиращите.  Притесни го фактът, че има скупчване на доста хора. 

" От този митинг, като се съберат хората на едно място резултат, ли ще имаме от ограниченията или недостатък? ", пита проф. Ангелов.

А логиката за затваряне на моловете изясни по този начин: 

" Защо моловете - вие ми задавате въпроса. Как, затваряйки учебните заведения, децата отиват в мола? ", ядоса се министърът на опазването на здравето, написа bgonair.bg.

Локалните ограничения се вкарват, тъй като обществото не е готово за локдаун, и здравните управляващи няма да получат поддръжка, твърди здравният министър. С решенията по региони обаче, бизнесът не може да получава помощи от страната. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР